Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

pangas/pangasius-sumeček žraločí

0.0
pangas/pangasius-sumeček žraločí

Potřebné ingredience

filety pangase,koření na ryby, 3-4 str. česnek , 6 cherry rajčátek ,1-2 bílé papriky, hladká mouka,sůl,citron,máslo

Postup přípravy

rozmražené filety osušíme,hodně pokapeme citronem ,okořeníme a necháme hod. marinovat. Pak osušíme, jemně osolíme( podle chuti) ,a obalíme v mouce smíchané se špetkou solí a ještě trochou koření. Rozpálíme si máslo a filety zprudka opečeme z obou stran a pak dusíme cca 15 min. společně s paprikou, ještě trochou česneku (nasekaný na jemno) a rajčátky. Podáváme s br. kaší nebo s bramborem . Rybu dozdobíme citronem .

Já ryby nejím,ale po tolika chválách co jsem na tuto rybu slyšela jsem neodolala a vyzkoušela a musím říct že jsem byla neskutečně mile překvapená. Vůbec jsem necítila ten ukrutný rybí zápach,ale naopak nádhernou jemnou vůni . Bylo to prostě vynikající a od teď jedině Pangase neboli sumečka žraločího. Vyzkoušejte,stojí to za to

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

shuli 11. 11. 2007, 21:05
Musim se priznat ze pangacia delame pravidelne uz proto ze nema kosti.Ja ho mam rada jako rizek a manzel v alobalu v troube smaslem,citronem a bylinkama.Vas recept radi vyzkousime.Diky (Y)
kebulka 12. 11. 2007, 23:03
@shuli já ho také chci vyzkoušet jako řízek, díky (L). Ať vám chutná
Jitounek 11. 11. 2007, 20:51
Petro, určitě receptík vyzkouším. Ale hned v úvodu píšete, že hodinu marinovat, ale nikde není uvedeno v čem... *-) Nebo je tím myšleno jen to pokapání citrónem??? Díky :-$
kebulka 12. 11. 2007, 23:02
@Jitounek v citronu,česneku a koření na ryby.S toho se udělá marináda a v tom se to nechá uležet (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie